Kinderfiets 1 jaar bestellen

Je kindje is 1 jaar en kan lekker al zijn of haar energie kwijt op de fiets. Er zijn verschillende fietsen beschikbaar voor kinderen van 1 jaar.

We gaan je in dit artikel vooral meenemen in het kopen van een driewieler en de loopfiets.

Kinderfiets 1 jaar kopen

Je wilt voor jouw kind een kinderfiets 1 jaar kopen. Deze moet stabiel zijn voor jouw kindje. Kinderen van 1 jaar kunnen nog niet zo goed hun evenwicht bewaren als oudere kinderen en het is dan belangrijk dat de loopfiets of driewieler erg stevig is. Voor de stabiliteit staan bij de driewieler de achterwielen verder uit elkaar dan bij een fiets met zijwieltjes.

Ook kun je een driewieler met de tijd laten ombouwen tot een model met 2 wielen. Zo kan de fiets een klein poosje mee blijven groeien met je kindje tot hij of zij klaar is voor de volgende.

Als kinderen iets ouder worden, want wat groeien ze snel, hebben ze een loopfiets nodig. Deze kinderfiets 1 jaar is geschikt als je kindje zelf al wat meer stabiel is. Bij een loopfiets zijn er versies met 2, 3 en 4 wielen beschikbaar. Alles voor de veiligheid en het soms nog wat wiebelige evenwicht van jouw kindje.

Niet alle kinderen hebben dezelfde lengte, het is wel belangrijk om de hoogte van de nieuwe kinderfiets 1 jaar goed af te stellen op de lengte van je kindje. Je kunt kiezen voor een houten model kinderfiets 1 jaar of voor een metalen fietsje. Het aanbod in kinderfietsen is enorm dus je vindt altijd wel een model dat geschikt is voor jouw kindje.

Voor houten fietsen bestaat er een verplicht keurmerk. Het zogenaamde CE-keurmerk. Zo kun je zien of het fietsje veilig is bevonden en aan de Europese regels voldoen. De Europese regels zijn er speciaal voor de veiligheid en hier zijn speciale richtlijnen voor opgesteld.

Door deze kenmerken na te checken weet je of je de juiste keuze gemaakt hebt voor het houten fietsje voor je kindje. Houten loopfietsen met 4 wielen zijn zo veilig voor kleine kinderen doordat ze extra stabiel zijn door die extra wielen.

Ook vind je vaak een stuurbegrenzer op de fiets zodat niet zomaar het stuurtje kan omslaan. Heel veilig dus allemaal. Op de handvatten zie je vaak een soort rubberen coating zitten. Als je kindje dan het stuur vast heeft kan het niet wegglijden en vallen. En wat dacht je van het rugsteuntje op het zadel? Ze hebben overal aan gedacht.

Welke maat kinderfiets voor 1 jaar

Je kiest het juiste fietsje door de beenlengte van jouw kindje op te meten. Dit kun je dan vergelijken met de zadelhoogte van de fiets. Als je kindje met zijn of haar voeten makkelijk bij de grond kan is het fietsje goed.

Wat je vaak ziet is dat je het zadel of het stuur bij loopfietsen nog kan verstellen een paar keer. Handig als je kindje zo hard blijft groeien! Er zijn modellen die je na verloop van tijd kunt omdraaien de zogenaamde omkeerbare modellen. Hierdoor kun je een laag frame ombouwen tot een hoog frame en kan je kindje nog langer genieten van zijn of haar fiets.

Er zijn zelfs modellen die je EN kunt omdraaien EN ook nog eens de wielen van kan verwisselen zodat je van een driewieler loopfiets in den handomdraai een loopfiets maakt met 2 wielen. De mogelijkheden lijken wel eindeloos, en dat zijn ze ook!

De mooiste kinderfietsen voor 1 jaar

De laatste jaren zijn ze veel bezig met het verduurzamen van producten en gebruiksvoorwerpen. Zo ook met fietsjes. Het hout dat gebruikt wordt voor de houten loopfietsjes is bijvoorbeeld altijd hout met het FSC-keurmerk. Dat maakt jouw kindje nu nog niets uit maar het is wel een mooie ontwikkeling die er doorgemaakt op het gebied van fietsen.

Veiligheid staat altijd voor op! In bijna alle gevallen heeft de kinderfiets 1 jaar een zogenaamd vrijloopautomaat. Dit wil zeggen dat je een knopje kan indrukken wanneer je kindje te moe is om te fietsen zodat het zijn of haar voetjes op de trappers kan laten staan wanneer jij de fiets verder duwt met de duwstang. Zo draaien de trappers niet door en bezeert je kindje zich daar ook niet aan. Wat een uitvinding!

Zoals je misschien wel weet zijn jonge kinderen ontzettend snel afgeleid daarom is het fijn dat je op de meeste driewielers en loopfietsen een stuurbegrenzer hebt zitten. Deze zorgt ervoor dat het stuur beperkt kan draaien zodat je kindje niet omvalt wanneer het de andere kant op kijkt tijdens het fietsen. Kindjes sturen namelijk altijd mee in de richting waarnaar ze kijken.

Ook zit er op de kinderfiets 1 jaar veelal een stuurvergrendeling. Wanneer je kindje te moe is om te fietsen kan deze blijven zitten en jij kunt met behulp van de duwstang de richting bepalen.

Een kinderfiets 1 jaar is veelal voorzien van een veiligheidsbeugel. Deze beugel zorgt ervoor dat je kindje niet zomaar van het zadel af kan vallen als het zijn of haar evenwicht verliest.

Jongensfiets 1 jaar  

Voor jongens zijn er tal van modellen aanwezig in felle kleuren in een stoer model. De kinderfiets 1 jaar kun je in het aankomende jaar goed verstellen zodat jouw zoontje maar aan kan groeien. Voor jongens zien de fietsen er altijd heel stoer uit.

De kleuren blauw, rood en donkergroen vliegen je om de oren en je ziet dat er in het ontwerp rekening is gehouden met de geijkte mannenberoepen. Er zijn bijvoorbeeld fietsen die er uit zien als een trekker of een graafmachine. Heel stoer voor je kleine jongen dus.

Om je zoontje goed te leren fietsen zit er op de kinderfiets 1 jaar ook vaak een duwstang. Dit is handig als je kindje nog niet zo veel snelheid heeft als jij en het zorgt dat je kindje met niet al te veel moeite leert om evenwicht te houden. Deze kun je er naar verloop ook afhalen. Hierdoor kun je je kindje overal mee naartoe nemen.

Wij gaven net al aan dat er op de jongensfiets 1 jaar vaak een ontwerp is losgelaten wat laat zien dat ze echte stoere jongetjes zijn. Je ziet vaak op driewielers daarom ook vaak een kiepbak zitten. Hierin kunnen jongens naar hartenlust van alles vervoeren en wegbrengen. Van zand tot stenen, van het konijn van de buren tot aan flesjes water voor mama.

Meisjesfiets 1 jaar   

De meest uiteenlopende schattige ontwerpen zijn er beschikbaar voor kleine meisjes. Roze en wit zijn hierin favoriet en zoals bij de jongensfiets zien we hier ook vaak een leuke bak voorop zitten zodat je kleine meisje naar hartenlust kan spelen en ravotten met het fietsje.

Omdat je kleine meid nog niet zo’n goed evenwicht heeft als zij ongeveer 1 jaar is zie je dat het ontwerp vaak wat robuuster is gemaakt zodat er stevig op het fietsje gezeten kan worden. Zonder ervan af te vallen.

Kinderfietsen 1 jaar kun je binnenshuis en buitenshuis gebruiken, wel zien we voor buitenshuis vaak dat de banden van de fiets van luchtbanden zijn voorzien. Binnenshuis zien wij vaak rubberen banden of van kunststof. Dit is handig want ze kunnen niet lek raken.

Je kan zowel voor meisjes als voor jongens tal van accessoires kopen voor de kinderfiets 1 jaar. Denk hierbij aan een leuk fietshelmpje, een kinbeschermer, een tasje voor aan het stuur of een leuke sticker met de naam van je kindje erop.

Een driewieler groeit met je kindje mee. Zo kun je in het hele begin kiezen voor een driewieler met een duwstang of een kiepbak. Een duwstang is ideaal voor ouders om lange wandelingen te maken met hun zoon of dochter. Als je kindje moe wordt dan kan je gewoon mee duwen zonder dat je je kindje hoeft op te tillen en mee moet nemen op de arm. Een wandeling blijft zo heel gezellig.

Je kindje kan prima op de kinderfiets 1 jaar blijven zitten. Maar na verloop van tijd kun je rustig kijken welke accessoires er niet meer nodig zijn voor je kindje en haal je die weer weg van de fiets. Zo makkelijk is het.

Driewieler kopen     

Een driewieler is een hele leuke kinderfiets 1 jaar om mee te beginnen. Het is het eerste fietsje met trappers waardoor je kindje al echt kan leren fietsen. Het is ook leuk voor jullie als ouders. Je kan je kindje al op jonge leeftijd laten kennismaken met het trappen op een fiets en dat is weer goed wanneer je kind echt gaat fietsen. De balans wordt beter en je kindje krijgt aanzienlijk meer zelfvertrouwen als het om je heen kan sjezen op zijn of haar eerste echte fiets.

Op een driewieler zit bijna altijd een afneembare duwstang, dit is een aluminium stang die aan de driewieler van je kindje bevestigd wordt. Dit is enorm handig wanneer je kindje geen zin meer heeft om te trappen en dan kan je zo in een beweging het kindje verder duwen.

De driewieler met duwstang is leuk voor je kindje en voor jullie als ouders. Vanwege de vrijloopautomaat die op de driewielers zit zodat je kindje ook zijn of haar beentjes kan laten rusten als het te moe is om nog veel verder te fietsen

Daarnaast zijn de driewielers natuurlijk uitgerust in verschillende kleuren en modellen. Voor meisjes zijn er heel lieflijke modelletjes in lichte kleurtjes met verschillende bloem of afbeeldingen van leuke cartoon figuurtjes. Voor de jongetjes is er een scala aan driewielers in stoere jongens modellen. Voor jongens zie je driewielers vaak in de kleuren blauw, rood en groen. Ook zijn de driewielers beschikbaar in verschillende materialen zoals aluminium, staal en zelfs in hout.

Houten loopfiets kopen

De loopfiets is een fiets zonder trappers en is gemaakt voor je kindje zodat hij of zij met de voetjes op de grond kan blijven. Het is een perfect speelgoed om je kindje spelenderwijs te leren om zijn of haar balans te houden.

Let bij de aanschaf van een loopfiets voor je kindje op de volgende heel belangrijke dingen: Wat is de beenlengte van jouw kindje. Dan kun je dit vergelijken met de zadelhoogte van de loopfiets. Jouw kindje moet met de bal zijn of haar voetjes op de grond komen zodat het zich goed kan afzetten wanneer je kindje gaat spelen. Zo fijn dat je kindje eindelijk mee kan op wandelingetjes met zijn of haar loopfietsje!

De wielen zijn ook heel belangrijk om op te letten Hoeveel heeft jouw kindje er nodig? Er zijn loopfietsen met 2 wielen maar ook met 3 en 4 wielen. Het is net wat jij als ouder prettig vindt voor je kindje en wat je kindje al aankan. Wil je weten welke loopfiets werkt voor jouw kindje? Dat kun je in de winkel altijd even uitproberen.

Loopt je kindje zo weg met de loopfiets met 3 wielen kun je er zeker van zijn dat het fietsje prima geschikt is voor jouw kindje. Er zijn modellen beschikbaar die je later kunt ombouwen tot een loopfiets met 2 wielen. Zo heeft je kindje lekker lang plezier van het loopfietsje. En ze zien er ook nog eens stuk voor stuk heel tof uit!

Natuurlijk kijk je ook naar de bandjes welke nodig zijn. Rubberen banden zijn bij uitstek geschikt voor het gebruik binnenshuis op bijvoorbeeld een houten vloer. Als je veel naar buiten gaat met je kindje dan is het verstandig om al te gaan kijken voor bandjes met lucht erin. Dan kan je kindje maar aan rijden.

Kinderfietsen voor andere leeftijden

Er zijn verschillende soorten en maten kinderfietsen beschikbaar. Elke maat kinderfiets is geschikt voor een andere leeftijd. Hieronder vind je kinderfietsen voor elke leeftijd.