Kinderfiets 12 inch bestellen

Je wilt de eerste fiets voor jouw kind kopen. Door het grote aantal verschillende fietsen zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom heb ik de 8 beste meisjes- en 8 beste jongensfietsen van 12 inch voor je geselecteerd. Dat scheelt je een hoop zoeken naar een mooie fiets.

Je wilt de eerste fiets voor jouw kind kopen. Door het grote aantal verschillende fietsen zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom heb ik de 8 beste meisjes- en 8 beste jongensfietsen van 12 inch voor je geselecteerd. Dat scheelt je een hoop zoeken naar een mooie fiets.

De kinderfiets 12 inch kopen 

Wanneer je met je kind wilt gaan oefenen dan is het enorm belangrijk dat je wel de juiste maat fiets hebt voor jouw kind. Vanaf 2-4 jaar kom je al snel uit op een kinderfiets van 12 inch. Dat wil zeggen dat de banden een doorsnede hebben van 12 inch. Ongeveer 30,5 cm. De maatvoering bij kinderfietsen is dus anders dan bij volwassenen waar de inches staan voor de hoogte van het frame.

Wanneer je kind met zijn of haar voetjes bij de grond kan komen als hij of zij op het zadel zit is deze goed. Zo kan je kind goed op- en afstappen en wanneer er geremd moet worden kan je kind ook makkelijk bij de grond wanneer hij of zij stilstaat. Je kan een fiets voor de veiligheid beter op het juiste formaat kiezen en niet op de groei.

Als je kind niet met zijn of haar voeten bij de grond kan dan kunnen er vervelende valpartijen voorkomen. En dat wil je natuurlijk niet. Qua grootte van de fiets zijn er uitzonderingen wanneer je kindje wat groter is of juist iets kleiner voor zijn of haar leeftijd. Daarom moet je je altijd goed laten informeren door de fietsenmaker.

De jongensfiets 12 inch

Er zijn enorm veel verschillende soorten fietsen beschikbaar voor jongens. Standaard zijn de zijwieltjes op een kinderfiets 12 inch. De jongensfiets is uitgerust in stoere ontwerpen en kleuren die precies bij jouw kleine jongen passen.

De jongensfiets 12 inch kun je uitrusten met tal van verschillende accessoires zoals een vlag, fietshelm, een mandje of reflectoren aan de wielen. Voor de jongens die nog niet zo bedreven zijn in het fietsen en nog moeten oefenen kan een loopfiets van 12 inch een goede tussenoplossing zijn.

De meisjesfiets 12 inch

Heb je een dochtertje en wil je haar blij maken met een nieuwe fiets? Dan kies je uiteraard voor de meisjesfiets 12 inch. De meisjesfietsen vind je vaak in wat vrolijkere kleuren zoals wit gecombineerd met roze of paars. Maar ook rood zien we vaak terugkomen. Er zijn voor meisjes zijn ontzettend veel leuke fietsen 12 inch te koop.

Wat je bij meisjesfietsen vaak meer ziet dan bij jongensfietsen zijn de extra’s die bij de fiets zitten, een mandje of franjes aan het stuur. Versnellingen zijn er nog niet op de kinderfiets 12 inch. Op een kinderfiets 12 inch zitten standaard zijwieltjes. Deze zijn makkelijk na verloop van tijd te verwijderen.

De mooiste kinderfietsen van 12 inch

Vroeger zagen kinderfietsen er vaak wat kinderlijk uit, wat logisch is, want ze zijn voor kinderen maar wat we nu vaak zien is dat de kinderfietsen al vaak eruitzien als een fiets voor volwassenen. Maar dan miniatuur. Wat bij volwassenen zo ontzettend populair is al een aantal jaren: Het Vintagedesign, dit kom je nu ook steeds vaker tegen bij kinderfietsen van 12 inch.

Kinderfietsen van 12 inch heb je zoals we al eerder vertelden in de meest uiteenlopende kleuren en ontwerpen. De kleuren die veel gekocht worden voor meisjes zijn uiteraard roze wit en zwart en voor jongens zie je vaak blauw en groen voorbijkomen. Kinderfietsen van 12 inch zijn nog echt kinderfietsen, zijwieltjes en allerlei tierelantijntjes aan het stuur zijn hierbij ook niet vreemd. Fiets ontwerpers doen vaak erg hun best om voor elk kind een mooie fiets te ontwerpen en daarom is er ook een enorme keus!

Kinderfietsen van 12 inch

Kinderen doen ongeveer 1,5 jaar met een fiets daarna is het tijd voor een groter formaat. In 12 inch kinderfiets past het beste wanneer je kindje ongeveer 95 cm lang is en kledingmaat 90-105 heeft. In die 1.5 jaar moet je natuurlijk wel elke paar maanden de zadel en het stuur aanpassen. Kinderen groeien ontzettend snel.

Kinderfietsen zien er altijd erg opvallend uit en zijn standaard uitgerust met reflectoren, een stevig frame en goed werkende remmen. Vaak beginnen de kleinste fietsen met achteruittrap remmen. Ook zijn er kinderfietsen 12 inch beschikbaar die al een handrem hebben.

Voor wie is een 12 inch kinderfiets geschikt

De kinderfiets 12 inch is geschikt voor jongens en meisjes van 2 tot 4 jaar van rond de 95 cm lang. Kinderen van deze leeftijd hebben vaak kledingmaat 90 tot 120. De fiets is standaard uitgerust met zijwieltjes omdat kleine kinderen vaak nog moeten leren fietsen. Hieronder leggen we uit hoe je een kind leert fietsen op een kinderfiets 12 inch.

Leren fietsen op een 12 inch kinderfiets

Het is belangrijk dat een kind leert fietsen vanaf een jonge leeftijd voor een gezonde ontwikkeling van hun lichaam. Zorg daarom dat je kind al vanaf jonge leeftijd leert fietsen. Neem je kind mee op korte fietstripjes op rustige wegen als zij zelf al fietsen of laat hen op de fiets of loopfiets naast je op de stoep fietsen als je zelf een ommetje maakt buiten.

Kinderen beginnen vaak op een kleine fiets of een loopfiets. Hierdoor leert het om zijn of haar evenwicht te houden. De eerste echte fiets voor je kindje is vaak een kinderfiets 12 inch met zijwieltjes. Echte kinderfietsen mogen deelnemen aan het verkeer.

Gebruik een fietshelm als je je kind leert fietsen, een kinderhoofd is zeer kwetsbaar zeker van deze leeftijd. Ook als het kindje inmiddels kan fietsen en hij of zij echt gaat deelnemen aan het verkeer is het heel raadzaam om een fietshelm te gebruiken. Kinderen staan erom bekend nog niet zo goed hun evenwicht te bewaren en zijn sneller geneigd om te vallen. Ook met zijwieltjes. Zorg daarom voor een goede fietshelm.

Je hebt fietshelmen die mooi bij de fiets van je kindje passen. Fietshelmen voorkomen dat je kindje wanneer hij of zij valt niet gelijk ernstig verwond raakt want de helm vangt een groot deel van de klap op.

Begin met je kind leren fietsen op een loopfiets, dan leert je kind ook zijn of haar evenwicht te behouden. Een loopfiets kun je binnen en buiten gebruiken. Laat je kind lekker vaak oefenen. Als je merkt dat je kind lekker snelheid maakt kan hij of zij overstappen naar een kinderfiets 12 inch bijvoorbeeld.

Vaak begin je met de zijwieltjes nog op de fiets. Dan heeft je kindje nog even meer ondersteuning met het echte fietsen. Als dit goed gaat kunnen meestal vrij snel de zijwieltjes eraf en kunnen zij meefietsen met de ouders. Gewoon lekker veel oefenen.

Overige veiligheidstips

Het is verstandig om kleine kinderen in het verkeer een oranje vlag te geven aan de fiets. Zo kun je ze goed in de gaten houden als jullie een fietstochtje maken. Ook maak je je kind goed zichtbaar in het verkeer door hem of haar felgekleurde kleding aan te trekken.

Als je kind eenmaal kan fietsen dan kun je de weg op samen. Zorg natuurlijk wel dat je gaat fietsen op rustige wegen en paden in het begin zodat je kind ook kan wennen aan het verkeer. Begin met de routes van huis naar bijvoorbeeld school of naar opa en oma.

Laat je kind altijd aan de binnenkant van het pad rijden, dit is het dichtst bij de stoep. Dan ben je zeker, dat mocht er iets gebeuren, dat je kind veilig is. Als dit echt niet kan laat dan je kindje recht voor je fietsen op het fietspad.

Naast het goed kunnen fietsen en evenwicht houden op een fiets is het natuurlijk heel erg belangrijk dat je kind weet wat de verkeersregels zijn. Oefen deze tijdens het fietsen en overhoor je kind op een speelse manier. Zo komt het beter binnen en onthoudt hij of zij het beter.

Het is misschien overbodig dat we je dit vertellen maar zorg ervoor dat je kind zich bewust is van het andere verkeer op de weg en dat er ook mensen zijn die zich NIET aan de verkeersregels houden. Wat betekent dat zij dus extra goed moeten opletten in het verkeer. Oefen ook goed dat je kind zijn of haar hand moet uitsteken als hij of zij de hoek om gaat en wanneer zij wel en niet mogen bellen.

Na verloop van tijd, als je kind goed kan fietsen en de regels kent kan je kind ook zelf wat spulletjes meenemen onderweg. Bijvoorbeeld naar school of als jullie naar de sport gaan. Kinderen moeten hun spulletjes veilig kunnen meenemen, zorg daarom voor goede veilige fietstassen of een goede rugzak waarin je kind zijn of haar spulletjes kan meenemen. Er zijn speciale klemmen te koop om bijvoorbeeld een hockeystick of tennisracket mee te nemen mocht dit nodig zijn.

Laat tot slot de kinderfiets elk half jaar even checken door de fietsenmaker of alles het nog doet en of alle onderdelen goed vastzitten nog. Alles voor een veilige fietstocht!

Andere maten kinderfietsen

Er zijn verschillende soorten en maten kinderfietsen beschikbaar. Elke maat kinderfiets is geschikt voor een andere leeftijd. Hieronder vind je alle maten kinderfietsen.