Kinderfiets 14 inch bestellen

Je bent op zoek naar een fiets van 14 inch. Door het grote aantal verschillende fietsen zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom heb ik de 8 beste meisjes- en 8 beste jongensfietsen van 14 inch voor je geselecteerd. Hiermee hoef jij alleen nog maar een fiets uit te zoeken die bij jouw kind past.

Je bent op zoek naar een fiets van 14 inch. Door het grote aantal verschillende fietsen zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben we de beste meisjes- en beste jongensfietsen van 14 inch voor je geselecteerd. Hiermee hoef jij alleen nog maar een fiets uit te zoeken die bij jouw kind past.

Kinderfiets 14 inch

Kinderen zijn meestal tussen de 3 en 5 jaar wanneer zij echt leren fietsen Op die leeftijd fietsen ze vaak nog met zijwieltjes om de stabiliteit en de balans te vinden. Maar er komt een punt waarop het kind over zal moeten gaan op een goede fiets.

Dan wordt het belangrijk dat je als ouder een goede fiets gaat kopen. Een kinderfiets 14 inch kopen is op zich niet moeilijk maar je moet op een aantal cruciale dingen letten. Allereerst is het heel erg belangrijk dat jouw kind de juiste framemaat heeft. Een te hoge framemaat zal ertoe leiden dat jouw kind niet goed met de voeten op de grond komt. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Het uiterlijk van de fiets is voor een kind erg belangrijk. Het is dus goed om te kijken naar hoe de fiets eruitziet. Zitten er leuke accessoires bij, wanneer je bijvoorbeeld voor een meisje een fiets koopt is het leuk als deze vrolijke kleurtjes heeft en misschien een mooi opvallende fietsbel of bloemetjes en een mandje.

Wanneer jouw kind de fiets leuk vindt zal het ook gelijk veel op de fiets willen zitten. Hoe gemotiveerder het kind is, hoe eerder jouw kind leert fietsen. Maar belangrijkste is vooral dat de fiets van een stevige kwaliteit is. Je wilt er namelijk wel zeker van zijn dat jouw kind wel veilig rond kan fietsen. Dat is heel erg belangrijk.

Kinderfiets 14 inch kopen

Hoe vind je een kinderfiets 14 inch die bij jouw kind past? Hier kun je inspiratie opdoen om een goede fiets voor jouw kind te kopen. Allereerst is het belangrijk dat je weet met welk doel je de fiets koopt voor jouw kind. Gaat het kind naar school ermee of is het puur een fiets voor buitenspelen? Wil je dat je kind onderweg ook wat spulletjes mee kan nemen? Dan is een mandje erg handig. 

Check bij het kopen van de fiets wel goed wat de belastbaarheid is van het mandje. Ook is het zaak dat een kind niet te zware spullen mee hoeft te sjouwen op de rug. Een bagagedrager kan dan bijvoorbeeld ook een goede optie zijn.

De mechanische onderdelen

Wanneer je een kinderfiets 14 inch koopt is het belangrijk dat je let op de mechanische onderdelen zoals de remmen. Je hebt de keuze uit 2 soorten remmen, terugtrapremmen of handremmen. De terugtraprem is de oudste meest stevige rem die er bestaat. Een terugtraprem is voor kinderen vaak ook wel heel fijn, omdat zij zich dan niet hoeven te concentreren op het handremmen.

Ook is het heel belangrijk om te kijken naar de stevigheid van de fiets. Je wilt natuurlijk niet dat een fiets uit elkaar valt bij de minste of geringste beweging. Dat is zonde. Dus is het zaak om ervoor te zorgen dat je kiest voor een stevig frame.

Een fiets kopen is een serieuze aangelegenheid dan je zou denken. Je moet echt de tijd ervoor nemen om een fiets te kopen. De maat moet goed zijn en je kindje moet zich veilig voelen op de fiets. Anders wil hij of zij niet meer fietsen.

Jongensfiets 14 inch

De jongensfietsen zijn te koop vanaf wielmaat 12 inch. De jongensfiets 14 inch is een fiets die geschikt is voor jongens van 3 tot 5 jaar die ongeveer 100 cm lang zijn. In Nederland bedraagt de kledingmaat van kinderen aangehouden voor het bepalen van de inchmaat van de banden.

Als je kind toe is aan een nieuwe fiets en hij kan de kinderfiets 14 inch hebben zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Bijvoorbeeld of hij met zijn voeten bij de grond kan. De richtlijn voor een jongen van 3 tot 5 jaar is een 14 inch fiets. Maar als je kindje langer of kleiner is dan moet je natuurlijk kijken voor een ander formaat.

Kies samen met je kindje de juiste fiets voor hem uit. Er zijn voor jongens een heleboel toffe fietsen te verkrijgen. De populairste kleuren voor jongens zijn: blauw, wit, matzwart, groen en rood. Ook zijn er verschillende modellen te verkrijgen. Zoals een mountainbike of juist een toffe Beach cruiser. Maar sommige jongetjes vinden een gewone stadsfiets het fijnst fietsen.

Veruit de meeste jongens willen gewoon een stoere jongensfiets 14 inch met een toffe kleur die lekker makkelijk fietst. De fietsen van 14 inch worden standaard geleverd met zijwieltjes. Die wanneer je zoon goed kan fietsen makkelijk verwijderd kunnen worden. Als je een jongensfiets 14 inch aanschaft is het belangrijk om te bedenken welk doel de fiets heeft.

Wil je stukjes gaan fietsen met hem of is het puur nodig om met hem van en naar school of de sportclub te fietsen. Is het je zoon zijn eerste echte fiets na de loopfiets of driewieler? En gaat hij er mee lekker buitenspelen met zijn vriendjes? Dan is het ook belangrijk om hierover na te denken.

Meisjesfiets 14 inch

Een meisjesfiets 14 inch is geschikt voor meisjes met de leeftijd tussen 3 en 5 jaar oud. Hierbij wordt dan ook wel de kledingmaat 98 tot 104 aangehouden. Hetzelfde geld voor meisjes als bij de jongens. Zorg dat zij de nieuwe fiets mooi vinden en dat deze prettig fietst. Anders wil je kind niet meer graag fietsen. En het is juist zo gezond. Er is een heel groot aanbod in meisjesfietsen. Meer nog dan bij jongens.

Er zijn meisjesfietsen in zachte lieflijke kleurtjes zoals roze en turquoise maar ook in het bruin en grijs met een felle kleur erbij. Wat je ook vaak ziet bij meisjesfietsen zijn gekleurde banden. Meisjes van 3 tot 5 jaar zijn ontzettend wispelturig als het om fietsen gaat, je kan het je bijna niet voorstellen maar het is echt zo. Neem je kind dus mee fiets shoppen.

Laat van tevoren een selectie fietsjes klaarzetten binnen je prijsklasse in de favoriete kleur van je meisje en laat haar daaruit kiezen. Vergeet geen proefritje te maken samen. De meisjesfiets 14 inch moet wel lekker fietsen. Gegarandeerd valt er eentje zo in de smaak dat er snel een keuze gemaakt kan worden.

De mooiste kinderfietsen van 14 inch

Stel je toch eens voor dat je niet de hele tijd je kindje in het zitje mee hoeft mee te nemen maar dat je kind gewoon lekker zelf meefietst op zijn of haar eigen kinderfiets 14 inch. Zorg wel dat je met een kind natuurlijk geen hele fietstochten maakt. De kinderfiets 14 inch is standaard uitgerust met zijwieltjes.

Dan hoef je je geen zorgen te maken dat je kindje omvalt als hij of zij ineens moet stoppen. De kleuren van de kinderfiets 14 inch zijn breed uitlopend en is verkrijgbaar in verschillende designs. Zo heb je fietsen met bloemetjes maar ook met stoere groene neon vlammen!

Vaak is het design van het frame ook helemaal doorgevoerd in de banden van de kinderfiets 14 inch. Bijvoorbeeld bij de neon vlammen op het frame van de fiets zijn dan ook de banden neon groen. Tot je kind in al zijn of haar enthousiasme door de modder fietst! Maar dat moet natuurlijk kunnen.

Elke kinderfiets 14 inch komt met een scala aan opties die erop kunnen. Zo kun je kiezen tussen verschillende soorten remmen, fietsverlichting, bagagerekken of voordragers. De laatste zijn vooral de laatste jaren erg in trek.

Kinderfietsen zijn er in verschillende maten en soorten. Laat je kind dus zelf een mooie fiets uitzoeken, misschien wil jouw dochter wel een mooie zwarte fiets met een mooi vintage uiterlijk terwijl je zoon zich juist het prettigst voelt op een lichte kleur moderne stadsfiets met een voordrager met een vette mand erop. De keuze is eindeloos.

Tot een maat van 16 inch komen fietsen standaard met zijwieltjes die er na verloop van tijd ook weer af kunnen.

Voor wie is een 14 inch kinderfiets geschikt

Een kinderfiets 14 inch is voor elk kind geschikt dat tussen de 3 en 5 jaar is. Een kinderfiets 14 inch kopen voor je kleine man of je kleine meid is een hele stap richting de “grote mensen fiets” Het is ook erg gezond voor een kind om te fietsen.

Fietsen heeft een positief effect op het lichaam van je kind, de motoriek van je kind wordt beter en je verkleind de kans op allerlei ziekten zoals diabetes 2 en hart- en vaatziekten. Daarom kan je bijna niet vroeg genoeg beginnen met fietsen. 

Kinderen die een kinderfiets 14 inch hebben gekregen, hebben vaak een gemiddelde leeftijd van 3 tot en met 5 jaar oud. Dan gaan zij ook net naar school en het is goed om dan veel te bewegen. Probeer je kind ook zoveel mogelijk, als het mogelijk is, met de fiets naar school te brengen. Dit helpt ook heel erg goed tegen stress en voor ontspanning.

Door te fietsen maken ook kinderen net als volwassenen bepaalde stofjes aan zoals endorfine en serotonine. Van deze stofjes krijg je een gelukkig gevoel. Door te fietsen met de kinderfiets 14 inch zorg je ervoor dat je kind beter slaapt.

Na verloop van tijd als je kindje ouder is en alleen kan fietsen zal hij of zij ook buiten gaan spelen. Lekker fietsen met zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes. Op de kinderfiets 14 inch is dit allemaal geen probleem.

Fietsen is dus voor iedere leeftijd geschikt en voor iedere leeftijd is er ook wel een fiets beschikbaar. Het is alleen wel zaak dat je goed zoekt naar de geschikte fiets voor je kind. Maar met een beetje aandacht en kennis van waar je op moet letten, komt dit helemaal goed.

Andere maten kinderfietsen

Er zijn verschillende soorten en maten kinderfietsen beschikbaar. Elke maat kinderfiets is geschikt voor een andere leeftijd. Hieronder vind je alle maten kinderfietsen.

Zoals je kunt zien is er dus enorm veel keuze op het gebied van fietsen. Het is alleen even heel persoonlijk welke fiets jij mooi en praktisch vindt voor jouw kind. Daarnaast heb je natuurlijk ook te maken met het feit dat je een budget hebt waarmee je voor een fiets moet slagen. Als je een beperkt budget hebt, kan het wat lastiger zijn om een goede fiets te vinden.

Het is niet onmogelijk maar het is dan wel een kwestie van goed opletten en ervoor zorgen dat je de prijzen bij diverse aanbieders goed vergelijkt. Misschien moet je even wachten op een aanbieding, maar een fiets met een beperkt budget kopen is niet onmogelijk.

Je kunt beter even wat langer doorsparen en er zeker van zijn dat je het geld hebt om een goede fiets te kopen dan een fiets te kopen die kwalitatief goed is dan een slechte fiets te kopen. Oriëntatie is dan ook heel erg belangrijk.