Kinderfiets 20 inch bestellen

Je kindje is op een leeftijd gekomen dat hij graag zelf wil fietsen. Samen met mama of papa er op uit. Dan is het erg belangrijk dat je de juiste fiets voor hem of haar aanschaft.

Maar welke fiets is nu de beste en waarom? Tijd om op onderzoek uit te gaan!

De kinderfiets 20 inch kopen 

Wanneer je met je kind wilt gaan oefenen is het goed om de juiste maat fiets te kopen. De kinderfiets 20 inch is hierin een goede keuze. Wanneer je de Kinderfiets 20 inch kopen wilt dien je op een paar dingen te letten. Uiteraard naar het formaat. De grootte van de fiets moet zeker bij jouw kind passen.

Hij of zij dient met de voeten op de grond te kunnen komen om zo makkelijk te kunnen op- en afstappen. Wanneer je dus een eerste fiets wilt kopen dan is het verstandig niet de grootste te nemen. Maar als je kiest voor jongensfiets 20 inch of meisjesfiets 20 inch dan zit het meestal met de hoogte van de fiets wel goed voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar.

Voor welk kind is de kinderfiets van 20 inch geschikt?

Sommige kinderen zijn wat klein van stuk of juist wat langer voor hun leeftijd. Bij volwassenen kijken we naar de frame hoogte als we willen bepalen of de fiets het juiste formaat voor ons is. Bij kinderen is dit anders.

Bij een kinderfiets wordt er gekeken naar de bandenmaat. Deze bandenmaat wordt aangegeven met inches. De kinderfiets 20 inch heeft dus banden met de grootte van 20 inch. De kinderfiets 20 inch wordt dus meestal aangeschaft voor kinderen rond de 6 jaar.

Wanneer je de kinderfiets 20 inch wilt aanschaffen voor jouw kleine meid of jongen, let dan ook op de kledingmaat die je kind heeft. Dit klinkt wellicht een beetje raar, maar hieraan kun je wel herkennen wat de lengte van je kind op dat moment ongeveer is en of de kinderfiets 20 inch voor jouw kind doelgericht is. De kledingmaat 116 tot en met 128 is de ideale maat. Dit komt overeen met een lichaamslengte van ongeveer 1 meter 15.

Koop een jongensfiets 20 inch

Wanneer je een kinderfiets gaat kopen wil je natuurlijk een fiets die bij je kind past. Kies bijvoorbeeld voor een jongensfiets 20 inch. Jongens fietsen zijn vaak wat stoerder van uiterlijk in de meer jongenskleuren als blauw, groen en zwart. Kies voor een sportieve kinderfiets 20 inch met versnellingen of voor een fiets zonder versnellingen in jouw zoons lievelingskleur.

Voor welke meisjesfiets 20 inch ga jij?

Heb je een dochter en wil je haar blij maken met een nieuwe fiets? Dan kies je uiteraard voor de meisjesfiets 20 inch. De meisjesfietsen vind je vaak in wat vrolijkere kleuren zoals wit gecombineerd met roze of paars. Maar ook rood zien we vaak terugkomen. De meisjesfietsen zijn ook vaak uitgerust met een leuk motief zoals bloemen of stippen. Keuze genoeg dus!

De kinderfiets 20 inch met versnellingen 

Naast de gewone uitvoering is er ook een kinderfiets 20 inch met versnellingen. Deze kinderfietsen worden over het algemeen het meest voor jongens gekocht omdat ze vaak een wat stoerder uiterlijk hebben. Maar ook voor de meisjesfiets 20 inch kan de kinderfiets 20 inch met versnellingen een goed alternatief zijn.

De versnellingen maken het mogelijk om wat makkelijker bergen op te fietsen. Je hoeft niet zo hard te trappen. Versnellingen zorgen ervoor dat je wat makkelijker kunt aanpassen op jouw route. Vooral als deze dus erg bergachtig is.

De kinderfiets 20 inch met versnellingen heeft echter ook een nadeel. Kinderen kunnen soms wat lastiger over weg met versnellingen. Zorg er dus voor dat jouw kindje het fietsen al helemaal onder controle heeft en veilig de weg op kan voor je een kinderfiets 20 inch met versnellingen aanschaft. Vaak heeft je kind dan al een tijdje goed kunnen oefenen met een jongensfiets 20 inch of meisjesfiets 20 inch en is het fietsen een tweede natuur geworden.

Wat kun je nog meer bij jouw kinderfiets 20 inch kopen?

Een fiets is een fiets natuurlijk, daarom bestaan er ook fietsaccessoires. Leuke producten die niet alleen maar voor de leukigheid zijn, mar vaak ook voor een extra stukje veiligheid en plezier zorgen. We zullen er eens een paar belichten:

De fietsbel

Onmisbaar natuurlijk op elke fiets. Tegenwoordig zijn ze er in alle soorten en maten. Met leuke prints van je favoriete figuur of in een aparte vorm. Over het algemeen zijn vrij gemakkelijk aan het stuur te bevestigen. Het belangrijkste is natuurlijk waarom een fietsbel? Door met de fietsbel te rinkelen kun je laten horen dat je er aan komt. Bijvoorbeeld wanneer er mensen lopen die de aankomende fietser niet hebben gezien. De fietsbel kan dus zeker voor een extra stukje veiligheid zorgen.

De fietshelm

Voorheen vonden kinderen het verschrikkelijk om een fietshelm op te zetten. Maar sinds er allerlei leuke kleurtjes en stoere motieven zijn, is dit vaak geen issue meer. De fietshelm heeft natuurlijk een duidelijke functie. Beschermen van ernstig letsel bij het vallen. Zeker wanneer je kind nog niet zo lang fiets, wat moeite heeft met zijn evenwicht of wanneer je begint met oefenen, is de helm een onmisbaar element. Je voorkomt hiermee dat, wanneer je kind valt, hij of zij geen letsel aan het hoofd kan oplopen. Zeker een aanrader dus

De vlag op de kinderfiets 20 inch

De vlag plaatsen we achter op de fiets. Het staat natuurlijk heel erg vrolijk, met dit, vaak oranje, wapperende stukje plastic zorgt er ook voor dat je kind in het verkeer goed zichtbaar is. Omdat de vlag er bovenuit steekt en beweegt valt hij op en zal een automobilist snel opmerken dat er een kind op de fiets is. Een stukje veiliger weer dus!

Mandje of zitje voor op de fiets

Tot slot willen we natuurlijk niet de mandjes en zitjes voor op de fiets vergeten. Ook op de kinderfiets 20 inch passen deze prima. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mandje zodat ook je dochter de boodschappen op de fiets mee naar huis kan nemen. Of wat dacht je van een poppenzitje? Neem pop-lief mee op fietstocht. Net echt. Deze accessoires zijn niet in de eerste instantie voor de veiligheid maar wanneer je een kinderfiets 20 inch kopen gaat wel een leuke, extra uitbreiding die door je kind vast op prijs wordt gesteld.

In hoeveel kleuren zijn de 20 inch fietsen beschikbaar?

Er is zo’n divers aanbod beschikbaar van 20 inch kinderfietsen bij verschillende aanbieders, daarom durven wij wel te zeggen dat een 20 inch kinderfiets in elke kleur te krijgen is. Als je nu op zoek bent naar een kleur die niet standaard is, dan kan het wel zijn dat het wat meer zoektijd kost.

Hebben de kinderfietsen van 20 inch al versnellingen?

Er zijn al 20 inch fietsen met versnellingen. Een 20 inch fiets met versnellingen is niet standaard, maar komt wel steeds vaker voor. In dit artikel hebben we verschillende mooie 20 inch kinderfietsen met versnellingen opgenomen.

Op basis van welke criteria moet je een Kinderfiets 20 Inch Met Versnellingen kopen?

In eerst instantie moet je dan denken aan de manier van gebruiken. Moeten er veel heuvels gefietst worden of is alles vlak? Maar er zijn meer redenen waarom je zou moeten kiezen voor een 20 inch fiets met versnellingen. In dit artikel gaan we daar verder op in.

Zijn er alternatieve oplossingen voor Kinderfiets 20 Inch Met Versnellingen?

Je kunt natuurlijk ook gewon kiezen voor een 20 inch fiets zonder versnellingen. Dat is het gemakkelijkste en best denkbare alternatief.

Andere maten kinderfietsen

Er zijn verschillende soorten en maten kinderfietsen beschikbaar. Elke maat kinderfiets is geschikt voor een andere leeftijd. Hieronder vind je alle maten kinderfietsen.