Kinderfiets 22 inch bestellen

Een goede fiets kopen voor je kind is altijd een flinke uitdaging. Dat heeft ermee te maken dat kinderen die in de groei zijn gebaat zijn bij een fiets die betrouwbaar is en van de juiste maat is.

Als je een fiets hebt die van de verkeerde maat is dan kan dit grote problemen opleveren. Het is daarom erg belangrijk om jezelf goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden wanneer je een fiets gaat kopen voor jouw kind. Zo weet je zeker dat je een goede fiets koopt en geen troep. Want je kunt je geld maar eenmaal uitgeven.

Kinderfiets 22 inch

Een kinderfiets 22 inch kopen doe je vaak op een leeftijd tussen de 7 en de 9 jaar. De 22 inch fiets is eigenlijk een beetje een soort tussenfiets. Dat komt omdat kinderen op deze leeftijd vaak in een groeispurt terechtkomen en daardoor alweer vrij snel een andere fiets nodig hebben omdat ze uit de fiets zijn gegroeid. Het is dus belangrijk dat je je realiseert dat een kinderfiets 22 inch maar een tijdelijke fiets is. Toch is het zaak dat je een goede fiets in de 22 inch maat koopt.

Dit heeft alles te maken met de ontwikkeling van het kind. Op de leeftijd van tussen de 7 en de 9 jaar gaan kinderen steeds meer grotere afstanden afleggen. Ze gaan bijvoorbeeld op de fiets naar vriendjes of vriendinnetjes, naar sportactiviteiten of naar school. Ze krijgen dus aardig wat kilometers in de benen en dan is het wel belangrijk dat een fiets goed is.

Als je bijvoorbeeld een fiets koopt die te groot of te klein is, dan kan dit tot vervelende ongelukken leiden. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten als ouder zijnde. Een goede aanschaf doen is dus cruciaal en zal ervoor zorgen dat jouw kind zich veilig kan verplaatsen op de fiets. Je moet dan ook echt de tijd nemen om een fiets aan te schaffen om te voorkomen dat je een fiets koopt die niet voldoet. Gelukkig kun je tegenwoordig op het internet heel veel informatie vinden.

Kinderfiets 22 inch kopen

Wanneer je een kinderfiets 22 inch gaat kopen is het belangrijk, zoals je hierboven hebt gelezen, om goede research en voorbereiding te doen. Allereerst moet je weten met welk doeleinde de fiets gebruikt gaat worden. Als je kind bijvoorbeeld iedere dag naar school moet fietsen, dan moet de fiets voldoende comfort hebben en opbergmogelijkheden voor bijvoorbeeld een schooltas.

Wanneer jouw kind regelmatig met de fiets naar een sportactiviteit gaat is dit ook belangrijk aangezien er vaak een sporttas mee moet. Dan is het fijn dat de fiets een goede bagagedrager heeft of iets in die trant. Het is namelijk voor een kind in de groei niet goed om een zware rugtas op de rug mee te sjouwen. In de jaren 90 werd dit als normaal beschouwd maar tegenwoordig weet men dat dit catastrofale gevolgen kan hebben voor het skelet van een kind.

Chronische overbelasting is dus niet gezond en dat kun je voorkomen door goed te kijken welke fiets het beste bij jouw kind past. Sommige kinderen op de leeftijd van 7 tot 9 jaar zijn ook al veel langer dan gemiddeld. Die passen misschien juist weer beter op een 24 inch fiets. Of je kind is kleiner en is nog niet toe aan een 22 inch fiets. Dit is afhankelijk van de kledingmaat en de leeftijd. Op het internet kun je hier allerlei tabellen voor vinden om dit uit te rekenen. Zo weet je zeker dat je de juiste maat kies.

Jongensfiets 22 inch

Jongens hebben hun eigen specifieke wensen als het op een fiets aan komt. Voor een jongen is het niet alleen belangrijk om van A naar B te kunnen gaan, maar het is nog belangrijker hoe de fiets eruitziet. Meisjes hebben dit uiteraard ook wel, alleen is een meisjesfiets weer wat gemakkelijker om zelf om te toveren tot een meisjesfiets. Door bijvoorbeeld specifieke, leuke accessoires te kiezen.

Met een jongensfiets is het belangrijk dat de basis van de fiets al typisch een jongensachtige uitstraling heeft. Denk bijvoorbeeld aan extra dikke, stoere banden, mooie verlichting of actiefiguren op de fiets. Vooral de bouw van de fiets typeert of een fiets echt een jongens of een meisjesfiets is. Een jongensfiets heeft vaak stoere kleuren zoals zwart met rood, dikke banden of dikker profiel en duidelijke race symbolen erop.

Voor een jongensfiets is het heel erg belangrijk dus dat het uiterlijk goed is maar niet alleen het uiterlijk van de fiets is belangrijk, het is ook zaak dat de kwaliteit van de fiets goed en stevig is. Een comfortabel zadel, goede remsystemen en een stevig stuur. Uiteraard is een goede garantie en onderhoudsbeleid van invloed hoe goed de fiets zal presteren. Al deze dingen samen bepalen of een kinderfiets 22 inch van goede kwaliteit is.

Meisjesfiets 22 inch

Zoals je hierboven al hebt gelezen zijn er duidelijke verschillen tussen meisjes fietsen en jongens fietsen. Meisjes houden over het algemeen van leuke vrolijke kleurtjes zoals roze, wit, oranje en paars. Deze kleuren zie je veel terug in de kleding voor meisjes maar ook in speelgoed of interieur van bijvoorbeeld een kinderkamer. Een kinderfiets 22 inch voor meisjes kopen is dus heel erg gericht op het uiterlijk.

Hier komt natuurlijk ook wel een budgetplaatje bij kijken. Niet iedereen heeft de financiën in huis om een dure fiets te kopen. Zeker niet als kinderen in de groei zijn en de verwachting dus is dat er binnen een afzienbare tijd weer een fiets aangeschaft moet worden omdat jouw kind uit de fiets is gegroeid. Dan is het vervelend als je zoveel geld moet uitgeven iedere keer. Toch kun je wel slagen met weinig financiële middelen, alleen je zult wat kritischer moeten kijken.

Het mooie is wel dat je met weinig financiële middelen toch een meisjesfiets erg leuk, mooi kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld van die speciale kralensets kopen waarmee je de fiets kunt versieren.

De mooiste kinderfietsen van 22 inch

Het kan zijn dat jouw kind qua lengte en leeftijd nog niet toe is aan een 22 inch fiets. Een kinderfiets 22 inch kopen is dan niet zo handig. Maar gelukkig kun je vrij makkelijk tegenwoordig via het internet uitvinden welke fietsmaat je dan nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een 20 inch kinderfiets nodig hebt, dan kun je online heel makkelijk een fiets kopen.

Het is alleen wel belangrijk dat je goed kijkt naar de specificaties. Want het zou natuurlijk wel zonde zijn dat je in een tussenmaat terecht komt en dat je kind maar kort gebruik kan maken van de fiets. In dat geval is het toch beter om de stap te maken naar de 22 inch kinderfiets.

Kinderfietsen van 22 inch

Er zijn heel veel soorten 22 inch kinderfietsen te koop. Denk bijvoorbeeld aan een crossfiets, dit is vooral erg leuk voor jongens. Meisjes hebben vaak weer andere behoeftes. Voor een meisje is het bijvoorbeeld erg leuk om een fiets te hebben met vrolijke kleurtjes en leuke versieringen zoals bloemetjes of een mooi mandje. Dit is de perfecte manier om de fiets op te pimpen.

Met jongensfietsen kun je dit overigens ook doen. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat er een leuke toeter op zit waarmee bepaalde geluiden na gemaakt kunnen worden zoals een politiesirene of een brandweersirene. Dat is voor jongens een leuke manier om de fiets te pimpen.

Welke leeftijd 22 inch kinderfiets

Een 22 inch kinderfiets is gemiddeld genomen geschikt voor een leeftijd tussen de 7 en 9 jaar. Maar dit is natuurlijk sterk afhankelijk van de lengte van het kind en de kledingmaat. Hiermee kun je via het internet heel handig bepalen of het mogelijk is welke maat het beste geschikt is voor jouw kind. Het is dus heel belangrijk om hier echt goed naar te kijken.

22 inch kinderfiets

Een kinderfiets 22 inch kopen is niet gemakkelijk omdat je op een hele hoop zaken moet letten. Het is zaak dat je dus goed jezelf voorbereidt op de aanschaf van een 22 inch kinderfiets. Een 22 inch kinderfiets is namelijk vaak een tussenmaat waarvan je maximaal een jaar of twee kunt genieten omdat je kind dan alweer door moet naar de volgende maat fiets.

Als je een beperkt budget hebt dan is het verstandig om ervoor te zorgen dat je goed de prijzen vergelijkt en dat je ook om je heen kijkt. Zo koop je de beste deal en dat is belangrijk.

Andere maten kinderfietsen

Er zijn verschillende soorten en maten kinderfietsen beschikbaar. Elke maat kinderfiets is geschikt voor een andere leeftijd. Hieronder vind je alle maten kinderfietsen.