Kinderfiets 24 inch bestellen

En dan is je kind ineens groot genoeg voor een Kinderfiets 24 inch. Ze torenen net boven je schouders uit en het worden al echte dametjes en heertjes. Wat gaat die tijd toch snel en wat groeien die kinderen hard.

Kinderen tussen de 8 en 12 gebruiken de fiets voor meer dan alleen kleine stukjes te fietsen met papa en mama dus lijken de eisen ook weer wat meer opgeschroefd te worden. Ga jij gezellig al fietsend met je kind naar school? Of ben je van plan om samen met je kind heerlijk off-road rijden in het Nederlandse heuvellandschap of op een speciaal mountainbike parcours? Dan vind je hier de beste maar zeker ook de mooiste fietsen voor jouw jongen of meisje.

Kinderfiets 24 inch kopen  

Ga na wat het doel is waarvoor de fiets gebruikt wordt door je kind, ja, om te fietsen horen we je zeggen, maar als je kind alleen naar school of de sport rijdt heb je andere modellen fietsen dan voor de durfal die graag off-road rijdt in zijn of haar vrije tijd. Voor deze categorie zijn er fietsen beschikbaar met dikkere robuuste banden voor meer grip op de weg, de mountainbike bijvoorbeeld.

Er zijn in Nederland meer dan genoeg parcoursen voor een ruig ritje op de weg met een kinderfiets 24 inch in de mountainbike uitvoering. Bij de mountainbike heb je die dikke banden en minstens 7 versnellingen nodig. Mountainbikes kun je kopen met 7 tot 21 versnellingen! Kinderen vinden het heerlijk om over die kuilen en hobbels in de weg te fietsen.

Belangrijk is wel dat zij dan stevig zitten en niet zomaar van het zadel afkomen tijdens het crossen. De mountainbike uitvoering van de kinderfiets 24 inch heeft ook een goede vering en daadkrachtigere remmen als de stadsfiets. Vaak zijn deze fietsen uitgevoerd in staal of aluminium, hebben een verende voorvork en een recht, breed stuur.

Als je kind van plan is allerlei ritjes van en naar school, of zijn of haar vriendjes of vriendinnetjes te rijden dan zou je kunnen kijken voor een transportfiets/cargofiets met een voordrager of een stoere citybike. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar zijn heel divers en je kan stellen dat zij elke paar maanden een nieuwe liefhebberij hebben. Zo zal ook hun fietsgedrag in die tijd veranderen.

De kinderfiets 24 inch is al een heuse fiets voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Je ziet aan het ontwerp al dat het echte fietsen zijn voor serieus gebruik. Daar zijn deze fietsen ook op gebouwd. Let er bij het kopen vooral op of er genoeg versnellingen op zitten, moet jouw kind namelijk bruggen over zijn een paar extra versnellingen wel erg fijn, en of jouw kind met zijn of haar voeten bij de grond kan komen.

Combineer dit met een mooi design van de fiets die helemaal bij jouw kind past en je kunt er vandoor! Je wilt natuurlijk je kind wel echt compleet verrassen met een mooie fiets. En dat mag best wat kosten natuurlijk. Want uiteindelijk is het ook zo dat een nieuwe fiets nog wel even een tijdje mee moet gaan.

Koop bij de nieuwe fiets van je zoon of dochter ook een goed, stevig slot. Dan kan je zoon of dochter zijn of haar fiets overal goed op slot zetten. Het zou zonde zijn als de fiets gelijk weer gestolen wordt. Maak je kind duidelijk dat het op slot zetten van de kinderfiets 24 inch heel erg belangrijk is. Jong geleerd is oud gedaan dus het is belangrijk dat dit gedrag al op tijd wordt aangeleerd.

Jongensfiets 24 inch

Een jongensfiets 24 inch kopen is niet zomaar het eerste beste klusje wat er is. Er zijn vreselijk veel modellen en verschillende kleuren fietsen in omloop, dat het maar goed is dat de keuze veelal niet bij de ouders ligt maar bij de zoon. Jongensfietsen hebben vaak de wat stoerdere kleuren zoals: zwart, groen, blauw, grijs en donkerrood. Al passeren de laatste jaren ook vaak de lichtere kleuren de revue. Vaak zie je bij jongensfietsen 24 inch minder tierelantijntjes dan bij meisjesfietsen 24 inch, maar deze zijn er bij voorkeur natuurlijk wel zelf op te plaatsen.

Wat we wel heel veel zien bij de kinderfiets 24 inch voor jongens is dat het design op het frame vaak heel stoer kan zijn. We zien vaak vlammen of mooie grafische figuren op het frame in een toffe kleur. Heb je ook gezien dat er ook banden zijn in verschillende kleuren? En niet alleen zwart of wit, maar ook groen, blauw en zelfs rood. Helemaal tof zijn de matte uitvoeringen van deze fietsen.

Meisjesfiets 24 inch

Er is geen meid zo kieskeurig als die tussen de 8 en 12 jaar oud. Zelfs als het om fietsen gaat wil het hedendaagse moderne meisje de meest mooie stijlvolle fiets om mee naar school of de sport te rijden. De meisjesfiets 24 inch is in bijna alle kleuren verkrijgbaar die je je maar kan bedenken omdat meiden tegenwoordig ook rustig een mooie matzwarte fiets uit kunnen zoeken.

Ook bij de meisjesfiets 24 inch zie je vaak een leuk motiefje op het frame of de spatborden. Vaak zitten er tierelantijntjes op de fiets zoals een koperkleurig plaatje met het merk of een leuke hanger aan het stuur. Voor een meisjesfiets van het formaat 24 inch zijn er ook veel accessoires te koop zoals een leuke mand voor voorop de voordrager of mooie stevige fietstassen in een leuk panterprintje.

Keuze te over zou je zeggen. Neem daarom je (niet meer zo) kleine meid mee als je gaat fietsshoppen. Kinderen vinden het heerlijk om zelf hun nieuwste fiets uit te zoeken. En het is ook goed om je kind hierbij te betrekken. Dit geeft ze een gevoel van zelfstandigheid. En dat is erg belangrijk voor de ontwikkeling.

De mooiste kinderfietsen van 24 inch     

Er is een enorm breed scala beschikbaar aan kinderfietsen. Verschillende designs en kleuren overweldigen jou en je kind met het uitzoeken van een fiets. Er is altijd een kinderfiets 24 inch voor jouw kind beschikbaar die je helemaal naar hun smaak kan inrichten. Tegenwoordig is het niet meer zo dat je kan kiezen uit een paar fietsen die allemaal hetzelfde eruitzien.

Naast de reguliere kinderfiets 24 inch in citybike model, heb je ook mountainbikes voor jongens en meisjes en nog een tal van andere modellen in de meest uitlopende kleuren. Waar vroeger de “oma fiets” een heel trendy fiets was om mee naar school te rijden, gaan we nu massaal voor de vintage cargo modelletjes. 

Kinderfietsen van 24 inch  

Alle kinderen moeten erg wennen aan een nieuwe fiets daarom is het heel belangrijk om vaak en langdurig met je kind te fietsen op zijn of haar nieuwe fiets. Zodat je kind vertrouwd is met de kinderfiets 24 inch. Natuurlijk leg je goed uit waar je allemaal op moet letten bij het fietsen op een kinderfiets 24 inch. Vooral de versnellingen moet je goed uitleggen omdat dit vaak nog wel wat oefening behoeft. Verderop in de tekst leggen we wat meer uit over de versnellingen.

Goed onderhoud is belangrijk voor de kinderfiets 24 inch. Je moet roest voorkomen zodat je fiets niet kapotgaat. Het is belangrijk dat je de fiets droog wegzet. Zet de fiets bijvoorbeeld in de schuur of onder een afdakje. Er is speciale siliconenspray beschikbaar tegenwoordig om de fiets mee in te spuiten. Dat maakt een beschermlaagje aan waardoor roest bijna geen kans krijgt. 

De bandenspanning moet gecontroleerd worden. Fietsen met zachten banden is niet goed voor de wielen van de kinderfiets 24 inch. Zorg ook dat de ketting en de kabels soepel te smeren zodat de fiets lekker soepel blijft rijden. Verder adviseren we om de fiets elke 3 maanden even na te laten kijken bij de fietsenmaker. Een servicebeurtje dan blijft je kind veilig op de weg met de kinderfiets 24 inch.

24 inch kinderfiets

Een fiets kopen is een serieuzere aangelegenheid dan je zou denken. Je moet echt de tijd ervoor nemen om een fiets te kopen. De maat moet goed zijn en je kindje moet zich veilig voelen. Anders wil hij of zij niet meer fietsen. Een kinderfiets is er in vele soorten en maten, vele kleuren en misschien wil jouw stoere meid wel op een jongensfiets rijden. Je hebt de keuze uit 2 soorten remmen, terugtrapremmen of handremmen.

De terugtraprem is de oudste meest stevige rem die er bestaat. Een terugtraprem is voor kleinere kinderen vaak ook wel heel fijn, omdat zij zich dan niet hoeven te concentreren op het handremmen. Zowel bij fietsen voor volwassen als kinderfietsen zijn er 2 subtiele verschillen tussen de fietsen voor heren en dames. Zowel voor jongetjes als voor mannen zit er een horizontale stang in het frame die er bij vrouwen en meisjes niet zit. Bij damesfietsen en fietsen voor meisjes is het zadel breder.

Kinderfiets 24 inch met versnellingen     

Kinderfietsen 24 inch zijn vrijwel altijd uitgerust met versnellingen. Je kunt fietsen met 3 versnellingen kopen maar ook met 7,8 of zelfs 20. Vooral de laatste is geweldig voor je kind als het houdt van crossen en lange afstanden te fietsen over hobbelig terrein. Wat wij net al vertelden is dat er een gigantisch scala aan verschillende soorten fietsen zijn.

Hoewel de versnellingen er bijna altijd standaard op zitten kun je ook de keuze maken voor een fiets die geen versnellingen heeft. De kinderfiets 24 inch is een fiets die gebruikt wordt voor de wat langere afstanden en er wordt niet meer zo veel mee “gespeeld” Ze zijn ook wat minder beweeglijk dan de kleinere fietsjes voor kleine kinderen.

Een versnelling is handig op de fiets omdat je op die manier er namelijk voor zorgt dat jouw kind makkelijker de heuvel op kan fietsen. Echter is het wel zo dat het ook lastig is om met de versnellingen om te gaan. Het is belangrijker dat jouw kind eerst de basis van het fietsen onder controle heeft.

Wees dus niet te enthousiast met het aanschaffen van een kinderfiets met versnellingen. Beter leert jouw kind eerst de basis van het fietsen alvorens je een fiets koopt met allerlei toeters en bellen eraan. Dit kan er alleen maar voor zorgen dat de motivatie van het leren fietsen en het plezier van het fietsen bedorven raakt.

Welke leeftijd 24 inch kinderfiets

Kinderen groeien heel snel, daarom ben je snel geneigd om een fiets ‘op de groei’ te kopen. Dit kan met truien, maar niet met fietsen. Een te grote of een te kleine fiets kan zeer gevaarlijk zijn als je kind deelneemt aan het verkeer. Zorg daarom dat jouw kind met zijn of haar voeten bij de grond komt als hij of zij op het zadel zit.

Er zijn richtlijnen beschikbaar voor het berekenen voor welke inches je kind nodig heeft. Dit wordt bepaald op leeftijd, lengte en kledingmaat. Over het algemeen is de kinderfiets 24 inch goed voor een kind tussen de 8 en 12 jaar met een lichaamslengte van 1 meter 30. Als jouw kind 12 is en net de groeispurt doormaakt kan het natuurlijk zijn dat hij of zij groter is dan 1 meter 30 dan kies je voor een grotere inchmaat.

Voor kinderen is het wat lastiger om de juiste maat te bepalen. Dat komt omdat er tussen kinderen onderling altijd een lengteverschil is. Daarom zijn er andere methodes om de juiste maat te bepalen qua fiets.

De bandenmaat is dus bij het kind bepalend om te ontdekken welke inch maat je nodig hebt om de juiste, passende fiets te kopen. Dat is erg belangrijk.

Een handige methode om de juiste maat te bepalen is om naar de lengte van jouw kind te kijken. Door het berekenen van de lengte kun je heel nauwkeurig betalen wat er nodig is om veilig rond te kunnen scheuren.

De kledingmaat 130 tot en met 142 is de ideale maat. Dit komt overeen met een lichaamslengte van ongeveer 1 meter 30. Als je kind langer is dan 1 meter 30 dan kies je automatisch voor een grotere fiets.

Andere maten kinderfietsen

Er zijn verschillende soorten en maten kinderfietsen beschikbaar. Elke maat kinderfiets is geschikt voor een andere leeftijd. Hieronder vind je alle maten kinderfietsen.