Kinderfiets 26 inch bestellen

Een kinderfiets 26 inch kopen is de laatste stap voor kinderen wat betreft het kopen van een kinderfiets. De volgende maat is namelijk de maat die onder de volwassen fietsen valt. Je kind wordt dan al behoorlijk groot en is dan al bijna aan een volwassen fiets toe.

Het uitzoeken van de 26 inch fiets voor je kind kan dan ook een speciale aangelegenheid worden. Dat kunnen jullie er zelf van maken. Maar waar let je allemaal op bij het kopen van een 26 inch fiets? En aan welke dingen moet de fiets allemaal voldoen als je een kinderfiets 26 inch kopen gaat?

Kinderfiets 26 inch

Een kinderfiets 26 inch kun je al bijna gaan zien als een fiets van volwassenen. Als je terug gaat kijken naar de fietsen die je kind al heeft gehad, dan is de 26 inch de laatste fiets die onder de kinderfietsen valt. Vaak gaat dit gepaard met verschillende mijlpalen. Als de 26 inch fiets niet meer gebruikt kan worden is het vaak ook tijd om naar de middelbare school te gaan.

Alleen al daarom is het belangrijk dat de laatste kinderfiets er een wordt om nooit meer te vergeten. Aangezien je kind dan ook al een leeftijd heeft bereikt tussen de 10 en 12 jaar. Ook zal deze een nog meer uitgesproken mening hebben over wat hij wel of niet zou willen hebben.

Zo hebben ze bijvoorbeeld al helemaal in hun hoofd wat voor soort fiets het zou moeten worden. Hierdoor is het mogelijk om heel snel het soort fietsen te selecteren waar je naar wil gaan kijken. Het zal een minder tijdrovende klus worden dan eerder toen je kind nog kleiner was. De keuze wordt ook steeds minder als het gaat om prints. Fietsen worden steeds meer neutraal en dus ook makkelijker te kiezen.

Kinderfiets 26 inch kopen

Wanneer je een kinderfiets 26 inch kopen gaat is het van belang dat je ervoor zorgt dat de fiets aan alle wensen voldoet die je kind heeft. Zo heb je tegenwoordig de transportfietsen die helemaal in de mode zijn. Bij een transport fiets heb je ook een soort bagagedrager aan de voorkant van je fiets zitten waar je dan een mand of krat op zou kunnen plaatsen.

Met zo een krat kun je dan allemaal spullen vervoeren. Ook kun je er je schooltas in doen. Dan hoef je hem niet op je rug mee te dragen als je aan het fietsen bent. Een kinderfiets 26 inch kopen doe je vaak niet meer alleen, maar dat doe je dan vaak met je kind samen om je kind ook mee te laten kijken naar wat hij of zij graag zou willen hebben.

Waar moet je op letten als je een kinderfiets 26 inch kopen gaat? Bij een kinderfiets 26 inch is het niet meer noodzakelijk om een terugtraprem te hebben. Je mag dan toch wel van je kind verwachten dat het ook met een handrem overweg zou kunnen.

Waar je wel op moet letten is bijvoorbeeld het aantal versnellingen dat op de fiets zit. Dat begint bij 3, maar kan uitgebreid worden tot veel meer versnellingen. Zorg er wel voor dat je kind goed geïnformeerd wordt over hoe je de versnellingen het best kunt gebruiken, hiermee voorkom je dat het versnellingssysteem kapot zal kunnen gaan door verkeerd gebruik.

Jongensfiets 26 inch

Een jongensfiets 26 inch kopen is een precies klusje. De fiets moet namelijk aan de juiste verhoudingen voldoen. Maar niet alleen de verhoudingen zijn hierbij belangrijk, ook de wensen van je kind moeten allemaal aanwezig zijn op de fiets. Daarom is het belangrijk dat je hier met je zoon over in gesprek gaat, zodat je precies weet wat zijn wensen zijn.

Een jongensfiets 26 inch hoeft niet aan zoveel eisen meer te voldoen als wanneer een kind klein is. Vaak is het functioneel vervoer geworden en wordt er niet heel veel meer mee buiten gespeeld zoals dat het geval was toen je zoon kleiner was. Hierdoor wordt het wel steeds makkelijker om een jongensfiets 26 inch te kopen.

Wat belangrijk is om te weten bij het kiezen van een jongensfiets 26 inch, is dat je kind ongeveer 1 jaar zou moeten zijn en de kledingmaat 140-158 zou moeten dragen. Als dat het geval is, dan weet je zeker dat je ook het juiste formaat fiets aan het kopen bent voor je zoon.

Meisjesfiets 26 inch

De eerste vraag die je jezelf moet stellen als je een meisjesfiets 26 inch wil gaan kopen welke maat fiets je dan precies zou moeten hebben. Hiervoor kun je online heel veel verschillende maattabellen vinden. Deze tabellen vertellen je dan aan welke eisen je moet voldoen om op een 26 inch fiets te kunnen rijden.

In dit geval zou je dochter dan kleding moeten dragen met de maat 140 tot 158. Gemiddeld genomen zal dat betekenen dat je kind de leeftijd van 11 jaar bereikt zal hebben. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen wanneer je kind extra groot of wat kleiner is dan gemiddeld genomen het geval zou moeten zijn.

Toch blijven meisjes wel wat meer veeleisend als het gaat om wensen. Het gemak staat natuurlijk voorop, dus de fiets moet voorzien zijn van versnellingen. Voordat je een kinderfiets 26 inch kopen gaat is het verstandig je dochter proef te laten fietsen. Zo kan ze helemaal zelf aangeven of de fiets wel of niet naar wens is. Zo niet dan moeten jullie de zoektocht verder gaan afleggen samen naar de meest perfecte fiets.

De mooiste kinderfietsen van 26 inch

Als je wil gaan kijken naar de mooiste kinderfietsen van 26 inch, dan doe je er verstandig aan om online alvast een kijkje te nemen. Als je dat doet, dan heb je al een hele goede impressie van wat er allemaal te vinden en te krijgen is als het gaat om de mooiste kinderfietsen van 26 inch.

 Hiermee kun je ook alvast een idee opdoen van hoe de fiets voor je kind er een beetje uit zou moeten komen te zien. Bij het kiezen van de mooiste kinderfietsen van 26 inch kun je de persoonlijke wensen en eisen =waar de fiets aan moet voldoen meenemen in het maken van je keuze.

Kinderfietsen van 26 inch

Kinderfietsen van 26 inch zijn nog nauwelijks kinderfietsen te noemen. Alleen in het formaat onderscheiden ze zich nog van de volwassen fietsen. Voor de rest kunnen ze aan dezelfde eisen voldoen. Vaak worden de fietsen ook gebruikt om langere afstanden mee af te leggen als kinderen naar school toe moeten of ze moeten naar hun sportvereniging. 

Kinderfietsen van 26 inch kun je krijgen in verschillende uitvoeringen. Zo heb je ze met en zonder versnellingen. Als je voor een fiets met versnellingen kiest kun je ook nog eens kiezen uit fietsen met verschillende aantallen versnellingen. Het is afhankelijk van waar de fiets voor gebruikt zal worden hoeveel versnellingen je nodig zal hebben.

Voor het normale woon-werkverkeer is het heel goed mogelijk om gebruik te maken van een fiets met 3 versnellingen. Mocht de route wat heuvelachtig zijn, dan kun je er zelf voor kiezen om een fiets te kiezen met een hoger aantal versnellingen.

26 inch kinderfiets

Een 26 inch kinderfiets koop je als vanzelfsprekend niet met zijwieltjes, die zul je op die leeftijd al een tijdje niet meer nodig hebben. Je kan er wel zelf vaak voor kiezen hoe je je fiets samengesteld zou willen hebben. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een fiets met of zonder bagagedrager.

Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen of je wel of geen standaard op je fiets zou willen hebben. Zo kun je er ook voor kiezen wat voor verlichting je op je fiets wil hebben. Wil je de oude methode met de dynamo, of heb je liever de ledlampen die op batterijen werken.

Kinderfiets 26 inch met versnellingen

Een kinderfiets 26 inch met versnellingen is een van de meest voor de hand liggende keuzes als je overgaat naar een 26 inch fiets. Natuurlijk zou je er ook voor kunnen kiezen om een fiets zonder versnellingen te nemen, maar je zal dan al snel merken dat je de versnellingen toch wel zal missen als je langere afstanden zal gaan fietsen.

De kinderfiets 26 inch met versnellingen is niet meer te onderscheiden van de volwassen fietsen. Je zou dan ook helemaal niet denken dat het om een kinderfiets zou gaan, alleen kan je er als volwassene niet zo lekker op zitten omdat de fiets dan aan de lage kant zal zijn. Dat zit niet lekker, dus als volwassene kun je daar geen gebruik van maken.

Welke leeftijd 26 inch kinderfiets

Een kinderfiets 26 inch kopen is voor een kind in de leeftijd tussen de 10 en 12 jaar. Dat is meteen in de leeftijd dat je kind wat verder van huis zal zijn ook als ze naar de middelbare school toe gaan. Op dat moment kun je ervan uit gaan dat je aan de fiets dezelfde eisen kan stellen als die je aan een volwassen fiets zou stellen.

Wanneer je een kinderfiets 26 inch kopen gaat zul je ook zien dat de fietsen nagenoeg gelijk zijn aan de volwassen fietsen. Een enkele print zal de fiets nog kunnen herleiden naar de titel van kinderfiets, maar eigenlijk zou je dat niet meer zeggen als je de mogelijkheden en de opbouw van de fiets goed bekijkt.

Voor welke leeftijd 226 inch kinderfiets geschikt is, is ook helemaal afhankelijk van de lengte van je kind. Soms is er een volwassene die niet zo groot is, die dan toch beter op een 26 inch fiets zou kunnen fietsen. Omdat deze dan op een 28 inch niet goed bij de grond en de pedalen kan komen.

Andere maten kinderfietsen

Er zijn verschillende soorten en maten kinderfietsen beschikbaar. Elke maat kinderfiets is geschikt voor een andere leeftijd. Hieronder vind je alle maten kinderfietsen.