Kinderfiets 3 jaar voor jouw kindje

Vanaf een jaar of drie kunnen kinderen gaan beginnen met fietsen. Vaak is het zo dat ze dan beginnen op een driewieler of een fiets met zijwieltjes.

Vaak is het zo dat ze dan heel trots door de straten paraderen als ze op hun fietsje mee mogen naar de winkel om boodschappen doen. Vanaf het eerste moment dat je drie jarige kindje op de fiets stapt zal zijn of haar ontwikkeling op de fiets alleen maar verder ontwikkelen. Maar wat voor fiets koop je dan voor je peuter van 3 jaar?

Kinderfiets 3 jaar

Om te beginnen met het leren fietsen zou je je peuter van 3 een kinderfiets 3 jaar kunnen geven. Een kinderfiets 3 jaar voor jouw kindje zou heel goed als een begin gezien kunnen worden om te leren fietsen. Dit kan geleerd worden op een driewieler of op een loopfiets.

Een loopfiets wordt vaak al vanaf een jaar of anderhalf gebruikt. Een driewieler kan je gebruiken vanaf de leeftijd van 2,5. Helemaal als er eerst gebruik gemaakt is van een loopfiets kun je ervan uit gaan dat de beenspieren van je 3-jarige peuter sterk genoeg zullen zijn voor het voortbewegen van een fiets met trappers.

Na de loopfiets en de driewieler helemaal onder controle te hebben gekregen is je kindje er helemaal klaar voor om voor het eerst een fiets met zijwieltjes te gaan fietsen. Dan zal je kind tussen de 3 en de 4 jaar zijn wanneer dit moment aangebroken kan zijn.

Een eerste echte kinderfiets is er meestal een die voorzien is van zijwieltjes. Deze kinderfiets 3 jaar voor jouw kindje kun je helemaal compleet kopen in de winkel. Het kan zelfs zo zijn dat je de fiets al compleet met zijwieltjes kan kopen in de winkel. Zo is het ook mogelijk om de fiets gemonteerd en al mee te nemen uit de winkel. De kinderfiets van 3 jaar voor jouw kindje kan dan bestuurd worden door jouw kindje als het de winkel verlaat. 

Kinderfiets 3 jaar kopen

Een kinderfiets 3 jaar kopen is niet iets dat je zomaar doet. Het is de eerste stap naar een normale fiets toe nadat je kindje eerst heeft rondgereden op een driewieler of een loopfiets wordt het tijd om een echte fiets te gaan proberen. Natuurlijk moet je een kinderfiets 3 jaar kopen waar ook zijwielen aan vast zitten. Met deze zijwielen kan je kindje dan eerst leren omgaan met het hoge zitten en het zwaarder trappen van de trappers.

Wanneer je kindje er eenmaal aan gewend is kun je ervoor kiezen om een van de zijwieltjes eraf te halen. Op die manier kun je erachter komen of je kindje al meer balans kan houden op de fiets. Als het fietsen met een zijwieltje helemaal goed gaat, kun je ervoor kiezen het tweede en laatste zijwieltje er ook vanaf te halen. Als het goed is zal de kinderfiets 3 jaar voor jouw kindje alleen nog maar rondrijden zonder zijwieltjes.

Een kinderfiets 3 jaar kopen is een hele leuke bezigheid. De kleine kinderfietsjes die je dan tegenkomt zijn niet alleen super schattig, maar ook nog eens heel erg kleurrijk. Waardoor je alleen al door de kleurtjes van de fietsjes blij bent dat je dit mag doen voor je kindje. Een mooier dankjewel dan de glimlach van je kindje wanneer ze wegfietst op haar nieuwe fiets is er niet te krijgen.

Welke maat kinderfiets voor 3 jaar

Als je een kindje van 3 jaar hebt en je wil een fietsje gaan kopen, dan moet je gaan kijken naar de kleinste fiets die je maar kan vinden. De fiets heeft een maat van 12 inch en past helemaal bij kledingmaat 98. Deze kleine fietsjes zijn te schattig om naar te kijken alleen al. Nu hoef je je niet meer af te vragen welke maat kinderfiets voor 3 jaar geschikt zou zijn.

Het 12 inch fietsje is te gebruiken tot je kindje de leeftijd van 4 jaar heeft bereikt. Dan is het weer tijd geworden om een stapje hogerop te gaan als het om de fietsen gaat. Als je een kinderfiets 3 jaar kopen gaat, dan is het belangrijk dat erop let dat de fiets alles heeft om te voldoen aan de eisen van een veilige fiets voor een kindje van 3 jaar.

Een veilige kinderfiets is een fiets waarop je je kind zonder twijfel rond wil laten rijden. Zo zouden er bijvoorbeeld zijwielen aan de fiets moeten zitten. Ook moet het zadel en het stuur aan te passen zijn. Zodra de fiets te laag is zal deze dan aangepast moeten worden tot hij op het punt gekomen is dat je er niets meer aan kunt veranderen.

Daarnaast is het belangrijk dat de kleintjes een fiets hebben die voorzien is van een terugtraprem. Met een terugtraprem kun je ervan uitgaan dat je kindje veilig op de fiets kan gaan zitten en zonder ongelukken te maken met je mee kan fietsen waar je ook maar heen wil gaan.

De mooiste kinderfietsen voor 3 jaar

Als je gaat kijken naar de mooiste kinderfietsen voor 3 jaar, dan kom je al snel op het punt uit dat het allemaal zoetsappige fietsen zijn. Daarbij kun je de fietsen ook nog eens voorzien van allemaal leuke en kleurrijke accessoires. Zo zijn er ook allemaal verschillende items te vinden die de veiligheid van je kind vergroten

Een van die dingen is het dragen van een helm. Helemaal wanneer kinderen net beginnen met fietsen en ze nog moeite hebben met het vinden van balans is het zo dat je kind vaker zal vallen dan dat je graag zou willen. Om ernstige ongelukken voorkomen is bescherming dragen bij het fietsen een van de eerste dingen die je bij de kinderfiets voor 3 jaar zou moeten kopen.

Als je het hebt over veiligheid op de fiets, dan zou je je kindje een valhelm laten dragen en wat bescherming voor de ellebogen en de knieën. Hiermee voorkom je schaafwonden mocht je kindje toch onverhoopt van zijn of haar fiets vallen.

Jongensfiets 3 jaar

Een jongensfiets 3 jaar kopen kun je doen wanneer je kindje een lengte heeft bereikt van 100 centimeter. De fiets zal dan 10 of 12 inch groot moeten zijn. Dit zijn de laagste maten die je kunt krijgen op het gebied van kinderfietsen. Deze 10 of 12 inch fietsen zijn de eerste stap naar het zelfstandig leren fietsen van jullie zoon. En kijk eens goed hoe trots hij eruitziet?

Bij een eerste jongensfiets voor 3 jaar is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je het stuur en het zadel in hoogte kunt verstellen. Wanneer dat het geval is, dan is het mogelijk de fiets tot op zekere hoogte met je kind mee te laten groeien. Ook kun je ervoor kiezen je zoon te laten beginnen met zijwieltjes, maar ook het overslaan van de fase van de zijwieltjes behoort tot de mogelijkheden.

Wanneer je de fiets op de maximale zadelhoogte hebt staan en je kind groeit dan weer uit zijn fiets dan is het weer tijd voor een nieuwe kinderfiets voor jouw kindje.  En zo zal het altijd door blijven gaan, net zo lang totdat je een fiets hebt waar je niet meer uit kunt groeien omdat je de hoogste maat fiets bereikt hebt. De zogenaamde volwassen fiets.

Meisjesfiets 3 jaar

Bij het kopen van een meisjesfiets 3 jaar moet je je afvragen wat het meest verstandig is. Ga je een fiets met of zonder zijwieltjes kopen? Als je je kleine meisje wil leren fietsen dan moet dat natuurlijk wel op een verantwoorde en veilige manier gedaan worden. Het zou jammer zijn als je kleine meisje van haar fietsje af zou vallen.

Bij het kopen van een kinderfiets 3 jaar voor jouw kindje zou je ook meteen wat slimme accessoires kunnen bestellen. Zo zou je een valhelm en andere soorten bescherming kunnen kopen zodat je kindje veilig van haar fiets af zou kunnen vallen wanneer ze haar evenwicht zou verliezen.

Wat je misschien wel opgevallen is bij het zoeken naar een kinderfiets 3 jaar voor jouw kindje is dat de fietsjes voor de meisjes zo gezellig en kleurrijk zullen zijn. Ook zijn ze veel te vinden met leuke prints van allemaal helden die helemaal hot zijn. Bij het kiezen van een kinderfiets 3 jaar voor jouw kindje is het belangrijk dat er iets in die fiets zit waar jouw kindje helemaal gek van is.

Meisjes houden heel erg van afwisseling, bij het kopen van een kinderfiets 3 jaar voor jouw kleintje is het dan ook belangrijk dat je wat accessoires bij de fiets besteld. Zo kan je kindje altijd zelf bepalen hoe de fiets er die dag uit moet komen te zien. Hiervoor zou je accessoires kunnen gebruiken. Denk dan aan een leuk mandje voor aan het stuur en een zitje achter op de fiets voor de pop.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kinderfiets 3 jaar voor jouw kleintje?

Wanneer je een kinderfiets gaat kopen moet je er op letten dat de fiets veilig is. Naast veiligheid is het ook belangrijk dat de fiets een laag gewicht heeft. Dat maakt de fiets namelijk veel makkelijker te hanteren wanneer je kind de fiets bijvoorbeeld over een drempel of stoeprand wil tillen.

Ook moet je heel goed letten op het formaat fiets dat je voor je kindje koopt. Je moet nooit een fiets op de groei kopen. Wanneer je dat wel zou doen, dan zou het voor kunnen komen dat er onveilige situaties zouden kunnen ontstaan en dat is natuurlijk niet wat je zou willen laten gebeuren.

Kinderfietsen voor andere leeftijden

Er zijn verschillende soorten en maten kinderfietsen beschikbaar. Elke maat kinderfiets is geschikt voor een andere leeftijd. Hieronder vind je kinderfietsen voor elke leeftijd.