Kinderfiets 4 jaar bestellen

De meeste kinderen kijken er naar uit een eigen fiets te hebben. Nu je kind vier jaar is, is het zo ver dat je kind een eigen fiets zou krijgen. Maar hoe maak je de juiste keuze wanneer je een kinderfiets 4 jaar bestellen wil.

Een van de meest belangrijke dingen bij het kiezen van een kinderfiets 4 jaar is de veiligheid en de mogelijkheid die je hebt om allemaal leuke accessoires te kunnen kopen bij de kinderfiets. Een kinderfiets 4 jaar bestellen doe je zo.

Kinderfiets 4 jaar

Een kinderfiets 4 jaar, hoe moet die eruit komen te zien? Als je wil weten welke inchmaat je dan precies moet hebben is het handig om de leeftijd van het kindje voor wie de fiets bestemd is te weten, maar ook de kledingmaat en de lengte kunnen een rol spelen bij het maken van de juiste keuze.

Een van de meest belangrijke maatstaven voor het hebben van de juiste maat fiets is de lichaamslengte van je kindje. Hierbij zou je de volgende twee maten in gedachten mee kunnen nemen wanneer je een kinderfiets 4 jaar bestellen gaat.

Er is een fiets met een maat van 14 inch. Hierbij hoort een lichaamslengte van 100 centimeter en een kledingmaat van 98/108. Daarnaast kun je er ook voor kiezen een fiets te kopen met de maat van 16 inch waar een lichaamslengte hoort van 105 centimeter en een kledingmaat tussen 103/118. Je loopt hiermee wel het risico dat je een kinderfiets 4 jaar bestellen gaat die op de groei zal zijn.

Je kunt er dan beter voor kiezen dat niet te doen omdat het kopen van een fiets op de groei sterk wordt afgeraden. Je moet er voor zorgen dat de fiets van je kind gewoon goed afgesteld is en dat kan niet als je de fiets op de groei hebt gekocht.

Kinderfiets 4 jaar kopen

Wanneer je een kinderfiets 4 jaar kopen wil zijn er eerst een aantal dingen die je op een rij moet zetten voordat je de kinderfiets vier jaar bestellen kan. Zo moet je weten op welke hoogte het zadel van de fiets moet komen te staan nadat je een kinderfiets 4 jaar bestellen hebt gedaan. Je moet de fiets helemaal op maat afstellen. Waar moet je dan allemaal op letten?

  • Met de bal van de voet moet je kind altijd de grond kunnen raken en dat dan met beide voeten tegelijk
  • Wanneer je de hoogte van het zadel wil weten, dan kun je de binnenkant van de benen vanaf de grond tot aan het kruis meten.
  • Als je kind aan het fietsen is mag de knie nooit hoger dan de heup zitten. Als je je hieraan houdt zul je merken dat je makkelijker kunt trappen.

Een kinderfiets 4 jaar kopen is lastiger dan dat je in eerste instantie zou denken. Je moet er voor zorgen dat de veiligheid in alle gevallen altijd hoog in het vaandel staat. Maar hoe kun je dan precies letten op de veiligheid? Wanneer je een te groot model fiets hebt gekocht, dan zal je kind veel sneller kunnen vallen tijdens het fietsen.

Om de veiligheid te vergroten mag een valhelm absoluut niet ontbreken op het moment dat je met kinderen de straat op gaat om te fietsen. Mocht je kind een beetje een ruigpoot zijn op de fiets, dan loop je niet het risico dat hij of zij daar een lelijke smakkerd op zijn hoofd zou kunnen maken.

Een lichtgewicht fiets is beter voor je kleine kindje. Daar kunnen kinderen veel beter mee uit de voeten dan de zwaardere soorten fietsen. Ook moet je ervoor zorgen dat wanneer je kind op de fiets stapt, dat de lichaamshouding op een natuurlijke manier zo is dat je kind rechtop op de kinderfiets 4 jaar kan zitten. Zo is het voor je kindje mogelijk om recht vooruit te kijken in plaats van naar beneden.

Als je kindje nog niet klaar is voor een echte fiets, dan zou je nog altijd een houten loopfiets voor je kindje kunnen kopen. Daar zal je kindje nog veel meer plezier aan gaan beleven dan een fiets als hij of zij daar nog niet aan toe zou zijn.

Welke maat kinderfiets voor 4 jaar

Als je je af gaat vragen welke maat 4 jaar kinderfiets het meest geschikt is, dan kom je erop uit dat je tussen twee verschillende maten moet gaan kiezen. Welke maat kinderfiets voor 4 jaar het meest geschikt is hangt helemaal af van de kledingmaat van je kind. Zou heb je bij een kinderfiets voor 4 jaar de keuze uit 12 inch en 16 inch.

Bij een 12 inch fiets moet je kind voldoen aan de eis dat hij of zij kledingmaat 92/104 moet hebben. Bij een 16 inch fiets gaat het erom dat je kledingmaat 104/110 moet hebben. Misschien vraag je je af waarom het zo belangrijk is dat je je aan deze voorschriften houdt? Dit heeft alles te maken met een stukje veiligheid.

Wanneer je kind gaat fietsen is het de bedoeling dat hij of zij met beide benen de grond kan raken en met beide benen op de trappers kan blijven tijdens het fietsen. Lukt dit niet, dan is de fiets te groot. Mocht je toch besluiten een te grote kinderfiets 4 jaar bestellen, dan kun je ervan uit gaan dat je kind er niet lekker op zal kunnen fietsen en dat de kans bestaat dat je kind de fiets links zou kunnen laten liggen.

De mooiste kinderfietsen voor 4 jaar

De mooiste kinderfietsen voor 4 jaar kun je opzoeken door op internet te zoeken naar kinderfiets 4 jaar bestellen. In de zoekresultaten komen dan allemaal leuke kinderfietsen 4 jaar naar voren. Maar hoe kies je dan de mooiste kinderfiets voor 4 jaar?

Bij het kijken naar kinderfietsen 4 jaar bestellen is het belangrijk dat je ook goed naar je kind kijkt. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kijken of je kind al in staat is om zelfstandig te kunnen fietsen of niet. Als dat nog niet het geval is, dan is het verstandig een kinderfiets 4 jaar te kopen die voorzien is van zijwieltjes.

Wat ook belangrijk is, is of de fiets gekocht wordt voor een jongen of een meisje. Voor beide geslachten is het aanbod aan kinderfietsen 4 jaar verschillend.

Jongensfiets 4 jaar

Wanneer je gaat kijken naar een jongensfiets 4 jaar, dan zul je er al heel snel achter komen dat er allemaal verschillende mogelijkheden zijn waar je als ouder uit zou moeten kiezen. Zo zijn er jongensfietsen met en zonder versnellingen, maar op de leeftijd van 4 jaar zul je die versnellingen ook nog helemaal niet nodig hebben, dus dat is geen voor de hand liggende keuze om daarvoor te gaan kiezen.

Wanneer je op 4-jarige leeftijd net pas begonnen bent met het leren fietsen, dan heb je zo min mogelijk tierelantijnen nodig. Het is al een hele kunst om te leren fietsen zonder zijwielen als je pas 4 jaar bent. Een kinderfiets 4 jaar bestellen zou dan ook niet volledig zijn als er geen zijwielen bij de fiets zouden zitten.

Naast de zijwielen zou je bij het bestellen van een jongensfiets 4 jaar ook bescherming mee kunnen bestellen om te voorkomen dat hij dan tijdens het fietsen omvalt of van zijn fiets zal vallen. Dan heeft hij in ieder geval bescherming op zijn hoofd en handen mocht hij wel een glijder maken met de fiets.

Meisjesfiets 4 jaar

Een meisjesfiets 4 jaar kun je ook vinden in allemaal verschillende soorten. Maar gezien het feit dat je met je 4 jaar nog geen enkele ervaring hebt met het fietsen op een grote fiets is het niet verstandig meteen een fiets te kiezen waar geen zijwielen aan vast zitten. Om te leren fietsen op een grote fiets heb je eerst altijd zijwieltjes nodig.

Met deze zijwielen moet je kind dan gaan oefenen om zelf in balans te kunnen blijven. Dit kun je doen door een voor een de zijwielen te verwijderen. Wanneer je het eerste zijn wiel hebt verwijderd, dan moet je mind eerst leren met balans te gaan fietsen. Doordat er een van de zijwielen weggevallen is, zal de bestuurder dat gewicht zelf op moeten vangen door met eigen gewicht de boel in balans te zien houden.

Voor een kind kan dat nog best wel een klus zijn als je niet anders gewend bent dan het fietsen met ondersteuning van de zijwielen. Als je kind de balans goed heeft gevonden met fietsen met maar een zijwiel, dan is het tijd om helemaal op eigen wielen te gaan staan. Na het verwijderen van het tweede zijwiel leert je kind helemaal de balans te vinden op de fiets zodat de fiets bestuurt en bereden kan worden zonder deze zijwieltjes.

Naast het fietsen met zijwielen zijn er ook nog andere dingen die bijdragen aan een stukje veiligheid. Zo moet de meisjesfiets 4 jaar voorzien zijn van een terugtraprem in plaats van een handrem. Een terugtraprem is voor een beginnende bestuurder op een fiets zonder zijwielen al pittig genoeg om goed te leren gebruiken. Voor je kleine meisje is fietsen zonder zijwielen al een hele topprestatie.

Het afstellen van de fiets speelt ook een grote rol bij de veiligheid van je meisje als ze eenmaal los is gaan fietsen zonder alle mogelijke hulpmiddelen. Zorg ervoor dat je kindje altijd met beide voeten volledig op de trappers kan staan tijdens het fietsen en als ze stil zou staan dan moeten beide voeten tegelijk de grond weten te raken om ervoor te zorgen dat je kindje niet uit balans raakt en om zal vallen.

Kinderfietsen voor andere leeftijden

Er zijn verschillende soorten en maten kinderfietsen beschikbaar. Elke maat kinderfiets is geschikt voor een andere leeftijd. Hieronder vind je kinderfietsen voor elke leeftijd.